Terug naar stichtelijk tijdstip...

Sjoerd van Ramshorst pissig over geschuif met Studio Voetbal

6 augustus 2022 08:43 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Studio voetbal vormt de hekkensluiter van de zondagavondprogrammering en da's tegen het zere been van presentator Sjoerd van Ramshorst. Hij vindt het sportprogramma te laat geprogrammeerd.

Van Ramshorst uit zijn ongenoegen over het tijdstip van Studio voetbal in een openhartig interview met het AD.

Geschoven

Voorheen had Studio voetbal een vaste plek op de zondagavond: rond de klok van 22.15 uur was het tijd om de wedstrijden van dat weekend door te nemen. Maar corona gooide roet in het eten: er kwam een ingelaste zondageditie van Op1 waardoor het sportprogramma opschoof. 

Naar bed

Van Ramshorst had destijds alle begrip voor dat besluit: "Maar sinds Op1 op zondag is gestopt hebben wij onze oude tijdslot nooit meer teruggekregen. In plaats daarvan worden minder actuele programma’s uitgezonden en ligt de voetballiefhebber vaak al op bed als wij startten. Ik stoor me daar enorm aan."

Wisselende uitzendtijden

Wat ook niet meehelpt is dat Studio voetbal als een nomade door de programmering schuift. De komende zondagen staan er starttijden van 22.57, 21.54, 22.13 en 22.49 uur in de schema's. Verwarrend, vindt Van Ramshorst die het liefst weer terug zou keren naar kwart over tien 's avonds.

NPO reageert

Daar lijkt dit seizoen in elk geval nog geen kans op. De NPO laat in een reactie aan het AD weten zich niet te herkennen in de zorgen van Sjoerd. Een woordvoerder verklaart dat er 'niet zoveel onduidelijkheid' is voor de kijkers: "Het programma is elke zondag rond de klok van elf uur te zien (een enkele uitzondering daargelaten) en komt zo volgens ons prima tot zijn recht in onze rijke zondagavondprogrammering."

Meer over