Slechte tijden in VS voor GTST-gezicht Sabine Koning

17 april 2016 08:41 | sterren | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

Voormalig GTST-actrice Sabine Koning verruilde Nederland in 2008 voor een nieuw leven in de Verenigde Staten. Maar dat gaat haar niet bepaald makkelijk af.

Sabine werd in de jaren 90 wereldberoemd in Nederland door haar rol als Anita Dendermonde in Goede Tijden Slechte Tijden. Maar na een paar jaar vond ze die constante bekendheid benauwend worden.

Bridget in Hollywood

Daarom koos ze voor de anonimiteit en een leven buiten de schijnwerpers in Los Angeles met haar toenmalige vriend Christian. Daarna bleef het lange tijd stil, reden genoeg voor Bridget Maasland om Sabine op te zoeken voor haar programma Bridget in Hollywood. Het bleek dat Koning een behoorlijk zware tijd doormaakt.

Relatiebreuk

Zo maakte haar vriend het vorig jaar na zeven jaar uit, waardoor Sabine in financieel en emotioneel zwaar weer terecht is gekomen. In haar bescheiden apartementje in LA vertelt ze dat ze momenteel van "paycheck naar paycheck" werkt als manager van een hondentrimsalon. Af en toe vraagt ze zich af wat ze nog in de Verenigde Staten doet omdat het voelt alsof ze alleen maar leeft om haar rekeningen te betalen.

Kinderwens

Daar komt bij dat de 42-jarige actrice vorig jaar ook nog eens te horen kreeg dat ze geen kinderen kan krijgen. Daarmee viel ook een lang gekoesterde kinderwens in duigen. Aan Bridget vertelt Sabine dan ook dat 2015 niet zo'n heel goed jaar was. Toch denkt ze er niet over terug te keren naar Nederland, omdat ze dankzij haar anonimiteit in de VS meer geniet met minder. 

Meer over