Smullen: Heerlijke kerstrecepten van tv-kok Sandra Ysbrandy

Sandra Ysbrandy maakt iedere week de meest fantastische gerechten in Life 4 You. De tv-kok heeft drie heerlijke amuses gemaakt voor de lezers van Televizier.

Waarom heb je deze drie amuses gemaakt voor onze lezers?

„We hebben deze week bij Life 4 You een amusediner met allemaal kleine hapjes om mensen op ideeën te brengen. Dit zijn hapjes die leuk zijn in het klein, maar die je ook als voor-, hoofd- en nagerecht kunt maken."

Die amuses zien er best moeilijk uit, zijn ze lastig om te maken?

„Ik vind van niet. Dit kan iedereen, dus ook de lezers van Televizier. En met Kerst is het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Zo’n dim sum in bouillon bijvoorbeeld, of de crème brûlée. Die kent iedereen wel, maar ik heb hem gemaakt met witte chocolade om er toch een andere draai aan te geven.”

Ga je zelf koken met Kerst?

„Ja, voor de familie. Ik kom uit een ontzettende kookfamilie, dus we doen het met elkaar. Mijn zusje heeft een cateringbedrijf gehad, m’n vader en moeder zijn kookfanaat, we zijn altijd met eten bezig. Kerst vieren we meestal bij mij thuis, en over het algemeen maken we dan allemaal een gerecht.”

Heb je tips om stress te vermijden?

„Een goeie voorbereiding is alles. In mijn kookboek Aan de keukentafel staan daar allemaal tips voor. En natuurlijk ook veel lekkere recepten.”

Drie amuses

Dit zijn de drie recepten:

Amuse 1: Filodeeg met avocadocrème, gerookte zalm en citroenmayonaise
Amuse 2: Crème brûlée van witte chocolade
Amuse 3: Aziatische bouillon met knapperige bosui en kipwontons

Reageren