Sonja Bakker stelt ingrijpende operatie uit

Sonja Bakker is op de been na een heftig ski-ongeluk eind januari, maar helemaal hersteld is ze nog niet. De dieetgoeroe moet een zware operatie ondergaan die ze niet ziet zitten.

Sonja werd uitgerekend op de eerste dag van haar wintersport op de piste van achter geschept door een snowboarder. Ze sloeg over de kop, terwijl haar ski's niet uit klapten, waardoor ze bijzonder lelijk ten val kwam. Aan Shownieuws vertelt ze dat ze direct wist dat het fout zat.

Kniebanden

In het ziekenhuis bleek dat de voorste kruisband en de binnenband van haar linkerknie kapot waren: "Ik heb drie maanden moeten revalideren in een rolstoel, met krukken en een brace om. Het is een hel om niet te kunnen bewegen, je moet alles vragen en trappen lopen is uit de boze." 

Afvallen

Naast het feit dat ze maanden niet kon werken, vond Sonja het vreselijk om stil te zitten op de bank. "Ik had me één ding voorgenomen: ik ga níet groeien. Dus ik heb heel erg gelet op mijn eetpatroon en daar ben ik trots op. Ik dacht: "Ja, straks ben ik klaar en dan moet ik vijf kilo afvallen. Dát gaat niet gebeuren."

Operatie

Maar Sonja is nog niet helemaal de oude. Ze kan weer lopen en bewegen, maar mag geen belastende sporten meer doen zoals hardlopen of op de ski's. Voordat ze weer op de lange latten zou mogen, moet de schade aan de voorste kruisband van haar linkerknie operatief hersteld worden. Na die ingreep zou ze nog eens negen maanden moeten revalideren en dat ziet Bakker voorlopig nog niet zitten. Om de ingreep uit te stellen doet ze oefeningen om haar bovenbeenspieren sterker te maken waardoor de kruisband wat ontlast wordt.

Reageren