Sonja Silva dik tevreden met gewichtsverlies

25 juni 2015 14:57 | sterren | Door Televizier

Het gaat goed met Sonja Silva. Negen weken na haar gastric bypass is ze al meer dan 18 kilo kwijt en geeft de weegschaal een getal onder de 90 aan.

Op haar blog op iGlossy.nl houdt Sonja haar fans op de hoogte van haar vooruitgang. Het afvalproces verloopt gestaag, maar Sonja moet er wel het nodige voor doen.

Geen hongergevoel

Een van de grootste problemen waar ze mee kampt is het feit dat ze totaal geen hongergevoel meer heeft en zich dus moet dwingen te eten. En áls ze eet, moet ze bewuste keuzes maken omdat haar maag een stuk kleiner is geworden en slechts bescheiden porties aankan. Gelukkig ontdekte Sonja in de supermarkt mini-salades met couscous, quinoa en linzen waar ze meer dan voldoende en gezonde voeding aan heeft.

Dumpen

Toch gaat het nog steeds weleens mis. Mensen met een gastric bypass moeten erg opletten dat ze niet teveel vet of suikers binnen krijgen. Het lichaam kan deze stoffen niet goed meer afbreken, waardoor je je volgens Sonja hondsberoerd gaat voelen. De eerste weken vermeed ze daarom allerlei zoetigheid, maar toen een paar dropjes en een halve pannekoek geen problemen opleverde, besloot ze zich op zondagochtend vlak voordat ze naar de kerk ging te trakteren op een stuk citroencake. Dat ging tijdens de kerkdienst behoorlijk mis: "Ik voelde het bloed uit mijn hoofd wegtrekken en had het gevoel dat mijn hart zichtbaar aan het bonzen was. Ik begon te zweten en kreeg pijn in mijn buik en maag. Gelukkig duurde het maar 20 minuten. Leermomentje!"

Al met al is Sonja, die ook nog lijdt aan chronische vermoeidheid, tevreden: "Ik had dit echt 10 jaar eerder moeten doen."

Meer over