Sonja Silva telt af naar maagverkleining

21 april 2015 10:28 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Sonja Silva gaat dinsdag onder het mes voor een gastric bypass, een maagverkleining. Ze weegt nu ruim 100 kilo en wil weer op een gezond gewicht komen.

Voormalig Miss Nederland Sonja Silva is helemaal klaar voor haar operatie:


Maagverkleining

Sonja krijgt een maagverkleining. "21 april 2015 wordt de officiële start van mijn nieuwe leven," schreef de ex-TMF-vj op haar blog. "Ik doe dit voor mijzelf, om weer met een gezond gewicht verder te kunnen." Ze is niet bang voor de operatie die haar weer onder de 100 kilo moet brengen: "Bang? Nee... Opgewonden? Jazeker!"

Chocolade

Sonja heeft zich goed voorbereid op de operatie: "Ik ben nu zo’n anderhalve week aan het lijnen om zo fit mogelijk te zijn." Vorige week nam ze ook afscheid van haar guilty pleasure chocolade. "De bypass is slechts een hulpmiddel, het is aan mij om te zorgen dat ik me aan de regels houd en genoeg beweeg. Ik ben er helemaal klaar voor!"

Havermout

"De eerste twee weken na de operatie mag ik alleen maar dik vloeibaar voedsel eten zodat alles goed kan helen," vervolgt Sonja. "Nu kan ik natuurlijk lekkere vla en volle yoghurt gaan eten, maar hierdoor krijg je stiekem best wel wat calorieën binnen. Het is dan beter om bijvoorbeeld te kiezen voor havermout. Gelukkig ben ik daar gek op!"

Kleding

De K2 Zoekt K3-kandidate verheugt zich ook op een nieuwe garderobe: "Stiekem ben ik al een beetje aan het rondneuzen op verschillende sites met kleding. Wat zou ik dragen als ik maat 42 heb? En maat 40? Wow, dit is nu nog ondenkbaar. Het leuke is dat ik nog dozen vol met kleding bewaard heb in maat 44 tot en met maat 40. Shoppen in mijn eigen berging dus!"

Shake it off

Van de negatieve reacties op internet trekt Sonja zich niets aan: "Lekker andere mensen die je niet eens kent bashen. Ik moet er alleen maar om lachen. Taylor Swift heeft er niet voor niets een liedje over geschreven: Cause the players gonna play, and the haters gonna hate, baby, I’m just gonna shake, shake it off. Dus dat doe ik dan ook!"

Bijbelvers

Sonja vindt niet alleen steun bij Taylor Swift, ze houdt ook een psalm in haar hoofd bij de operatie:

 
Lees ook:
De vriend van Sonja Silva deed mee aan The Voice Of Holland.

Meer over