Helemaal klaar mee

Sony Music stopt samenwerking met Lil Kleine

21 februari 2022 09:26 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Paul Bergen

Sony Music wil niet meer samenwerken met Lil Kleine. In een verklaring laat de platenmaatschappij weten het gedrag van de rapper niet te tolereren.

"Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media.”

Mishandeling

Jorik Scholten, de echte naam van Lil Kleine, wordt ervan verdacht zijn vriendin Jaimie Vaes te hebben mishandeld.  Vorige week kwamen er beelden van een beveiligingscamera naar buiten, waarop te zien is dat Lil Kleine een vrouw aan haar haren uit een auto trekt en daarna haar hoofd tussen het portier klemt. Die vrouw zou zijn vriendin zijn.

Top Notch

Sony Music is niet de eerste partij die helemaal klaar is met de rapper. Platenlabel Top Notch, waar Lil Kleine voorheen onder contract stond, liet dit weekend ook al weten niets meer met hem te maken te willen hebben en gaat zijn muziek niet meer promoten.

Samenwerkingen gestopt

Spotify verwijderde al alle nummers van Lil Kleine uit alle playlists die door de redactie van het bedrijf zelf zijn samengesteld en het wassen beeld van de rapper in Madame Tussauds is inmiddels verwijderd. Ook Tino Martin heeft laten weten niet meer met hem te willen samenwerken.

Hoger beroep

Lil Kleine is op dit moment op vrije voeten en moet het onderzoek naar hem afwachten. Het Openbaar Ministerie is het hier niet mee eens en is in hoger beroep gegaan en de rechter verzocht de rapper toch vast te zetten.

Eerder deze maand kreeg Scholten nog een taakstraf van 120 uur voor het mishandelen van een bezoeker van een Amsterdamse club in 2019.

Meer over