Waar en wanneer komt Eva?

Sophie Hilbrand pissig om onzekere toekomst na overstap Eva Jinek

29 augustus 2023 19:30 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De overstap van Eva Jinek van RTL naar NPO zet kwaad bloed bij haar collega-talkshowhosts. Sophie Hilbrand steekt haar ongenoegen over de onduidelijkheden rond de transfer niet onder stoelen of banken.

Vlak voor de zomer werd met veel bombarie aangekondigd dat Eva Jinek na vier jaar bij RTL 4 terugkeert bij de publieke omroep. De 44-jarige presentatrice gaat programma's maken bij AVROTROS.

Khalid & Sophie

Insiders fluisteren dat Eva Jinek een eigen talkshow krijgt om 19.00 uur op NPO 1, het tijdstip van het BNNVARA-praatprogramma Khalid & Sophie. Tijdens de NPO najaarspresentatie werd echter met geen woord gerept over Eva en haar eventuele plannen voor het komend seizoen. Die onzekerheid zit met name Sophie Hilbrand niet lekker.

Redactie

Voor de camera van RTL Boulevard zegt Sophie over de situatie: "Ik hoor de naam van Eva natuurlijk ook en de wens voor dat tijdslot. We hebben best wel een grote redactie. Voor hen vind ik 't vervelend dat het zo onduidelijk is." Daar voegt ze met een veelzeggende blik (foto) aan toe: "In een gezond bedrijf zou je dat niet op deze manier niet doen, toch? Dat voelt gek."

15 maanden

Khalid kon wel bevestigen dat Khalid & Sophie in ieder geval tot mei gegarandeerd op zender is: "Voor de rest is het koffiedik kijken." Het ontbreken van de hoogzwangere Eva Jinek zou mogelijk betekenen dat ze het hele volgende tv-seizoen niet te zien zal zijn met een eigen programma. Dit houdt in dat ze sinds de laatste aflevering van Jinek op RTL 4 mogelijk pas na 15 maanden weer van zich zal laten horen op televisie. 

Meer over