Ware activist

Soy Kroon wil rebelse Jezus laten zien in The Passion 2022

7 april 2022 10:50 | sterren | Door Judith Regeling

© Op1 screenshot
Komende Witte Donderdag kruipt Soy Kroon in de huid van Jezus in The Passion. Bij Op1 blikte de acteur woensdagavond alvast vooruit op dit grote spektakel.

Hij belooft alvast één ding: Jezus zal zich dit jaar van een heel andere kant laten zien.

Soy Kroon

Soy Kroon is de jongste Jezus ooit en dat bracht voor hem gelijk een vraagteken mee. "Je gaat zoeken dichtbij jezelf van: waar ga ik het uithalen? En toen kwam ik erachter dat Jezus ook gewoon een rebelse jongen die wel wat brutaler is", licht hij alvast een tipje van de sluier op. Dit is een heel andere kant van de man waar al veel over gezegd en geschreven is. Toch weerhoudt dat Soy er niet van. "Ik dacht ook: als ik het dan moet gaan spelen, ga ik het toch proberen wat rebelser te maken."

The Passion 2022

Volgens eindredacteur Reinder van Dijk is hij daar nu al in geslaagd. "Ik vind dat hij het heel goed doet", reageert hij direct op Soy's verhaal. "Ik heb al wat opnames gezien en ben heel blij met deze Jezus. Dit is een Jezus die nu ook mee zou lopen met een klimaatmanifestatie. Net iets activistischer." 

The Passion is op 14 april vanaf 20:30 uur te zien op NPO1. Op donderdag 26 mei kijk je om 20:30 uur naar The Passion: Hemelvaart. 

Meer over