Interview

Soy Kroon voegt zich 'vooral vanwege Jamai' bij panel Secret Duets

7 maart 2024 10:00 | sterren | Door Wouter Luijken

© ANP RAMON VAN FLYMEN

Soy Kroon raadt de komende weken mee naar de identiteit van zingende BN'ers in Secret Duets. Hij doet vooral mee vanwege de goede sfeer in de studio. 

Waarom is raden naar de identiteit van zingende BN’ers zo leuk?

“Mensen kijken graag naar raadspelletjes als Secret Duets. Bij ons heb je dan ook nog eens de afwisseling van de panelleden, en die van goede en minder goede zangers. Daarnaast zijn de secret singers achter de muur vaak verrassend. Tot slot is het echt een familieprogramma, met zowel jongere panelleden zoals Emma Heesters en ik als ervaren rotten René Froger en Gerard Joling.”

Waar probeer je als panellid op te letten?

“Je hoort als zanger vrij snel of iemand kan zingen of niet. Dat is mijn eerste referentie. Soms hoor je ook of mensen zich wat inhouden of een ander stemmetje opzetten. Dan weet je dat het iemand is die we vrij snel kunnen raden, maar die wat anders doet met zijn stem. Het is trouwens leuk om het verschil in leeftijd van de panelleden te merken. Emma en ik kennen sommige zangers niet die de oudere collega’s wel kennen. Andersom werkt het ook zo.”

Waarom doe je ook dit seizoen weer mee?

Jamai is de voornaamste reden, hij maakt een goede sfeer in de studio en is de motor van het programma. Ik vind het ook leuk dat hij als presentator aan het einde van de aflevering ook een duet zingt, die nummers zijn altijd heel goed. Het is zijn speelparadijs waarin wij te gast mogen zijn. Ik doe verder vooral mee voor de gezelligheid, kom daar niet om puntjes te winnen.”

Wat als je merkt dat het een moeizaam duet is?

“Dat gebeurt weleens en dan doen we het niet opnieuw. Er zijn mensen achter die muur die fouten maken, maar dat is ook het aandoenlijke van het programma. Het hoeft niet perfect te zijn. Als de muur omhooggaat kan ik mijn lach vaak niet inhouden, dan is het zingen even minder belangrijk.”

Met wie zou je weleens een duet willen zingen?

Jenny Arean, ik vind haar te gek. Ik zou met haar een stoer liedje van Doe Maar willen doen, om haar een beetje uit haar comfortzone te trekken. Wat ik zelf het mooiste duet ooit vind? Als ik er echt eentje moet kiezen ga ik voor ‘A star is born’ van Lady Gaga en Bradley Cooper.”

Zou je het raden als jouw vriendin Holly Mae Brood achter de muur staat te zingen?

“Meteen, ik denk dat ik haar stem uit duizenden herken. Al moet ik wel toegeven dat ik dit seizoen een keer onterecht heb gedacht dat zij het was. Ik zie de redactie er ook wel voor aan om haar ooit heel stiekem uit te nodigen.”

Secret Duets is vanaf 7 maart iedere donderdag vanaf 20:30 uur te zien op RTL4.

Meer over