Spullen overleden komiek Joan Rivers geveild

De huisraad van Joan Rivers gaat onder de hamer. Meer dan 200 spullen van de in 2014 overleden comédienne worden binnenkort bij Christie's in New York geveild.

Het gaat om de huisraad van Joans' opulent ingerichte appartement in het hartje van Manhattan. Het optrekje wordt gekenmerkt door exclusieve meubels, kunst, goud en sierlijke pracht en praal. Rivers merkte weleens grappend op over haar huis dat Marie-Antoinette ook zo zou hebben geleefd... Als ze het kon betalen.

Schilderij

Een van de toppers van de ruim 200 veilingstukken is een schilderij van Edouard Vuillard dat geschat wordt op zo'n 180.000 dollar. Naar verwachting moet een 18 karaats gouden horloge een slordige 10.000 dollar op gaan brengen. Verder zijn er vooral veel meubeltjes, kostuums en juwelen te koop van Joan, die naast grappen ook zelf sieraden maakte en aan de man bracht.

Melissa

Overigens is de veilig niet bedoeld omdat dochter Melissa Rivers krap bij kas zit. Melissa was zelf al multimiljonair en erfde naar verluidt een kleine 100 miljoen van haar moeder. Het apartement in New York zelf is daarnaast ruim 35 miljoen waard. Daarnaast ontving ze onlangs een niet bekend gemaakte schadevergoeding van de kliniek waar Joan in de zomer van 2014 tijdens een routine behandeling een hartstilstand kreeg. Een deel van de veilingopbrengst gaat dan ook naar twee goede doelen die Joan een warm hart toedroeg.

God's love we deliver

Rivers had een zwak voor honden en claimde dat haar hondje de enige reden was dat ze er niet zelf een eind aan had gemaakt na de zelfmoord van haar man Edgar Rosenberg in 1987. Vandaar dat de stichting Guide Dogs for the Blind op geld kan rekenen. Daarnaast bracht ze in Manhattan maaltijden rond voor ouderen, zieken en zwakken. De tafeltje dekje-achtige organisatie God's love we deliver mag ook een cheque verwachten.

Reageren