SS-souvenirs Horst Tappert (Derrick) gevonden

Er is geen ontkennen meer aan: Horst Tappert, bekend als Derrick uit de gelijknamige serie, was een SS'er. Er is een doos met SS-souvenirs van Tappert gevonden.

Er zijn voor het eerst tastbare bewijzen opgedoken van het SS verleden van Horst Tappert. Het Duitse dagblad Bild heeft een legerkist van de Derrick-acteur in handen waarin een bajonet, een medaille en beeldje van een SS-schietwedstrijd zitten. De opmerkelijkste vondst is een naamplaatje van Tappert, waarop de letters SS zijn doorgekrast.

Bild

Bild kreeg de doos met oorlogsouvenirs in handen via de zoon van een SS-kameraad van Tappert. Horst Tappert had hem de doos in de jaren '70 in bewaring gegeven.

SS'er

Het nieuws van het SS verleden van Tappert kwam in april dit jaar naar buiten. Socioloog Jörg Becker ontdekte Tapperts schimmige verleden tijdens zijn onderzoek naar heel iemand anders. Becker zag de naam van Tappert op de personeelslijst van de Waffen-SS als grenadier. Zelf beweerde Tappert altijd dat hij slechts een hospik was bij de Wehrmacht.

Weduwe Ursula

Horsts weduwe, Ursula Tappert, bevestigde dat Horst bij de SS zat, maar nuanceerde het verhaal wel. “Hij heeft geen mens ooit een haar gekrenkt. Het was dienstplicht voor hem, niets anders. Je kon als jongen van 19 echt geen nee zeggen tegen de SS! Hij was een jonge knul die géén dingen gedaan heeft die het daglicht niet kunnen verdragen.”

Omroep Max

Horst Tappert overleed in december 2008 op 85-jarige leeftijd. Omroep MAX besloot na dit schokkende nieuws niet langer meer herhalingen van Derrick uit te zenden.

Reageren