Star Trek-acteur Michael Ansara (91) overleden

De Syrisch-Amerikaanse acteur Michael Ansara, bekend als de eerste Klingon in Star Trek, is op 91-jarige leeftijd overleden. 

Ansara stierf woensdag in zijn huis in het Californische Calabasas na een lang ziekbed, zo liet zijn woordvoerder weten.

Kang de eerste Klingon

Onder science-fiction fans verwierf Ansara midden jaren zestig  legendarische status toen hij in de huid kroop van de Klingon Kang in de originele Star Trek tv-serie. Ansara was de eerste acteur die gestalte gaf aan het vervaarlijke buitenaardse krijgersras. Begin jaren negentig, toen hij al in de 70 was, kroop Ansara voor een aflevering van Star Trek: Deep Space Nine nog één keer in de huid van Kang. Maar hij had er niet op gerekend dat de lange uren in de make up hem zo zwaar zouden vallen.

Een lange loopbaan in film en televisie

Naast Star Trek dook Ansara decennialang op in talloze televisieseries. Zo had hij onder meer rollen in Babylon 5, Murder, She Wrote en Hawaii 5-0. Op het witte doek speelde hij in Julius Caesar, Voyage To The Bottom Of The Sea en maakte hij met John Wayne de cowboyfilm The Comancheros.

Ansara stopte in 2001 met werken.

 

Meer over:

Reageren