Bij Humberto

Stefano Keizers blikt terug op De Verraders: 'Ik was me heel erg aan het aanstellen'

20 juni 2022 16:07 | sterren | Door Janine van Rooden

© RTL 4

Stefano Keizers was zondagavond te gast in Humberto en daar werd teruggeblikt op zijn spraakmakende deelname aan De Verraders. Iets wat hem niet in de koude kleren is gaan zitten, blijkt nu.

In de talkshow werden een aantal fragmenten uit De Verraders getoond, waaronder de heftige reactie van Stefano op zijn ontmaskering als verrader. "Ik vind het altijd moeilijk om naar mezelf te kijken, maar dit is wel een hoogtepunt van een dieptepunt", aldus de cabaretier.

'Zielig'

Volgens Stefano is het misgegaan doordat hij het spel 'te serieus ging nemen'. "Ik denk wel dat je ziet dat ik me te ver laat gaan in zo'n spel en dat ik op een bepaald moment dus ook niet in staat ben om te zien dat het fictie is, dat het niet het echte leven is." Ondanks dat heeft hij wel veel over zichzelf geleerd. "Ik heb van mezelf geleerd - dankzij De Verraders  - dat ik echt niet tegen mijn verlies kan. Ik was me gewoon erg zielig aan het voelen en heel erg aan het aanstellen."

Lees ook: Stefano Keizers reageert op heftig relaas in De Verraders

Dionne Slagter

Dat Stefano zo boos is geworden op medekandidaat Dionne Slagter vindt hij vervelend. "Ik houd heel erg van Dionne, het is echt een vriendin van me en ik heb haar daar echt de grond ingepraat." Ook de kijkers van de spelshow waren niet blij met het relaas van de cabaretier; naar eigen zeggen heeft hij eindeloos veel mailtjes gehad van mensen die hem na deze actie 'geen leuke jongen meer vonden'.

Zilver

Stefano kan achteraf realistisch terugkijken op de finale. "Zelfs als het me gelukt was om in de echte finale te komen was ik in de minderheid geweest, dus ik had eigenlijk geen enkele kans meer op het zilver dat ik kon winnen." Dat zilver had hij overigens goed kunnen gebruiken, want tijdens het programma liet hij weten financieel niet zo sterk te staan. "Ik heb er ook van geleerd dat ik op televisie niet snel moet roepen dat ik weinig geld heb, want er zijn allemaal van die Giro 555-acties voor mij opgericht. Ik hoef dat allemaal niet, echt niet!" 

Verrader

Voor alle fans van het programma heeft Stefano nog een gouden tip om een verrader te ontmaskeren: "Als je goed oplet zie je mij in de serie aan de ronde tafel nooit een slok water drinken en de rest wel." Wellicht dat dit de kijkers gaat helpen tijdens de speciale Halloween-editie van De Verraders.

Meer over