Sorry Voor De Tieten

Stella Bergsma verloor Instagrampagina na Net 5-borstendocu

28 maart 2022 19:37 | sterren | Door Jef Willemsen

© Cornelie Tollens
Stella Bergsma kreeg daags na de uitzending van haar Net 5 documentaire Sorry voor de tieten te maken met censuur. Instagram had haar account ineens verwijderd.

Bergsma vertelt aan deze site over het voorval. Na overwegend positieve reacties op Sorry voor de tieten was haar Instagramprofiel ineens verdwenen.

Gerapporteerd

Bergsma wist zeker dat ze deze ban niet zelf had uitgelokt: "Ik word echt voortdurend gerapporteerd, ook om foto's van mijn gezicht. Maar er was geen foto die de regels van Instagram overtrad, dat doe ik sowieso nooit meer, ik ben allang geknecht. Ik denkt dat als Instagram teveel rapporten krijgt dat ze je er dan vanaf gooien. En, hoe ironisch, dat gebeurde uitgerekend op Free The Nipple Day.

Hersteld

Uiteindelijk kreeg Stella haar account binnen een dag terug toen Instagram doorhad dat ze inderdaad als gebruiker niets verkeerd had gedaan. Maar toch blijft ze te maken krijgen met een buitengewone hoeveelheid online haat. 

Haters en vrede

Het gros van de zogenoemde 'haters' ergeren zich aan de boodschap die Bergsma uitdraagt, al begrijpt ze daar zelf niets van: "Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat er mensen zijn iedere dag proberen je van internet te krijgen. Terwijl ik juist echt alleen maar verdraagzaamheid en vrede probeer te brengen."

Borsten

Stella verklaart haar punt: "Voor mij staan borsten voor vredigheid, troost en zachtheid, ik snap echt niet dat dit zo'n agressie oproept." Op Twitter had ze dan ook een advies voor haar tegenstanders: "Niet iedereen is en denkt hetzelfde als jij, verdraag dat gewoon zonder elkaar steeds de mond te willen snoeren. Ademen en verdragen."

Kijkcijfers

De boodschap van Sorry voor de tieten bleef niet ongehoord. De documentaire was het best bekeken Net 5 programma van de dag en is inmiddels ook online terug te kijken. 

Meer over