Stephen Amell over superheldenserie Arrow

30 juni 2013 13:29 | sterren | Door Televizier

In Arrow speelt Stephen Amell superheld Arrow, die zijn stad Starling City met pijl en boog bevrijdt van slechteriken. Televizier sprak de 32-jarige Canadees.

Die Arrow is nogal een fitte jongen, heb je veel moeten trainen voor deze rol?

„Ik was al fit, maar voor Arrow moest ik toch flink aan de slag. Ik doe nu aan freerunnen en zit op een streng dieet. Ik eet geen gluten en zuivelproducten meer en drink geen alcohol. Dat laatste is het belangrijkste. Het schema bij Arrow is zo intensief dat je rust moet nemen wanneer je kunt. En alcohol rommelt met je insulinegehalte. Heb je nooit gemerkt dat je de volgende dag heel vroeg wakker wordt als je de avond ervoor flink hebt gedronken? Dat kan ik me niet ­veroorloven.”

Je neemt 75% van de stunts in de serie voor je rekening. Waarom?

„Zelfs wanneer een stuntman de stunt beter zou uitvoeren dan ik, is het beter voor de serie wanneer ik het zelf doe. Dan kan de cameraman m’n gezicht filmen tijdens de scène, bij een stuntman kan dat niet. Intussen heb ik al zo veel idiote ­dingen gedaan: ik ben geschept door een auto, ben door een muur gelopen en heb iemand achtervolgd op een dak.”

Hoe lang duurde het om zo goed met pijl en boog te leren schieten?

„Nu moet ik je teleurstellen: ik schiet maar heel zelden een pijl af in de serie, dat is veel te gevaarlijk. Toch heb ik uren getraind, want zelfs als je doet alsof je een pijl pakt en schiet, moet het er wel echt uit zien. Bovendien is de boogschuttersgemeenschap nogal kritisch; als je ook maar één ding verkeerd doet, krijg je de volgende dag heel veel boze e-mails.”

Veronica zendt volgende week de finale van seizoen 1 uit. Kun je al iets verklappen?

„In deze laatste twee afleveringen worden alle losse eindjes afgehandeld en nog eens spectaculair ook. Alles wat in de vorige weken broeide, komt nu tot een explosie, misschien wel letterlijk. In Amerika dachten trouwens veel mensen dat deze op een na laatste aflevering het einde was, kun je nagaan hoe spannend die al is.”  

De opnamen van serie 2 starten snel. Waarom slaat Arrow zo aan?

„We maken een heel vermakelijke serie. Het is niet perfect en misschien niet zo ingenieus als bijvoorbeeld Mad men, maar we doen ons best en dat waarderen de kijkers. Voor mij betekenen de opnames dat ik binnenkort weer richting een bootcamp ga. Ik moet flink aan de bak.”

Meer over