Stephen Colbert best bekeken late night show presentator dankzij Trump

17 April 2017 16:27 | sterren | Door Televizier

Het presidentschap van Donald Trump heeft Stephen Colbert geen windeieren gelegd. Colbert is al 2.5 maand niet te verslaan op kijkcijfergebied, al zag hij het graag anders.

In een interview met de Hollywood Reporter blikt Colbert (52) terug op het afgelopen jaar. Begin 2016 zag het er nog belabberd uit voor de opvolger van David Letterman.

Concurrentie

Zijn Late show bleef systematisch ver achter bij zijn directe concurrent, de Tonight show van Jimmy Fallon. Er waren zelfs geruchten dat zender CBS van plan was Colbert van tijdstip te laten ruilen met James Corden, die dankzij viral hits als Carpool karaoke razend populair was. Maar toen won Donald Trump de verkiezingen.

Politiek commentaar

Colbert zag de sfeer in het land omslaan na de uitslag en besloot politiek nog meer het middelpunt van de Late Show te maken. Met Trump aan het roer was er voldoende nieuws te melden en vooral veel politiek commentaar te leveren in de vorm van keiharde grappen. Het Amerikaanse publiek wist Stephen ineens beter te waarderen dan Fallon, die notoir apolitiek is in zijn comedy. Ook werd 't Jimmy aangerekend dat hij Trump tijdens de verkiezingen te zacht had aangepakt.

Graag ruilen

Ondanks het succes blijft Colbert nuchter. Hij is blij met de hoge kijkcijfers, maar zou ze graag ruilen voor een betere president. Tot die tijd heeft hij naast de Donald nog voldoende andere politieke kopstukken aan te pakken.

 

 

Meer over