Stephen Fry steunt Nederlandse petitie tegen Olympische Spelen

De Britse acteur, presentator en schrijver Stephen Fry is fel tegen een Russische wet die homopropaganda verbiedt. Hij is dan ook blij met het Nederlandse protest de regel.

Stephen Fry, die zelf homo is, is zo boos over de wet dat hij eerder deze week een open brief aan de Britse premier Cameron op zijn website plaatste. Hierin roept hij het Internationaal Olypisch Comité op tot een boycot van de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji.

Nederlandse petitie

In Engeland loopt zijn actie als een trein en ook in Nederland vindt deze nu bijstand. Schaatsers Erben Wennemars en Mark Tuitert en snowboardster Nicolien Sauerbreij hebben hun zorgen over de wet al geuit. Daarnaast is er nu ook een Nederlandse petitie gestart om de Olympische Spelen te boycotten. Stephen Fry is hier erg blij mee:

Russisch galaconcert

De belangenorganisaties COC en Pride United willen de handtekeningen op 25 augustus aanbieden aan Rusland. In Amsterdam vindt dan het Russische galaconcert Constellation of Russia plaats. De organisaties riepen burgemeester Eberhard van der Laan eerder al op om het concert te verbieden, maar dat weigerde hij.

Reageren