Sterretje en Matsoe Matsoe in VIP-editie Smaken Verschillen

29 januari 2014 10:02 | sterren | Door Televizier

Het Net 5-programma Smaken Verschillen gaat op 24 februari van start met een speciale VIP-editie. Onder anderen Oh Oh Cherso-sterren Joey Spaan (Matsoe Matsoe) en Tony Wyczynski (Sterretje) doen mee.

Ook Fajah Lourens, Kimberley Klaver, Judith de Klijn, Emile Ratelband, Saar Koningsberger, Geert Hoes, Chimène van Oosterhout en Jeffrey Wammes proberen elkaar te imponeren met hun culinaire kunsten. Het is de bedoeling dat de bekende amateurkoks een week lang voor elkaar koken.

Gastetentjes

De camera's van Net 5 volgen de gastheer- of vrouw de hele dag op de voet, van het snijden van de groenten tot aan het uitzwaaien van de gasten. De VIPS worden uiteindelijk door de andere vijf amateurkoks beoordeeld op hun kookkunsten, aankleding en gezelligheid.  

Alles uit de kast

Het beloven bijzonder etentjes te worden. De bekende Nederlanders halen op hun eigen wijze alles uit de kast. Zo kookt Fajah Surinaams met te weinig servies, blijkt Sterretje bijzonder creatief en tovert Kimberley een biologische maaltijd op tafel. En het is nog maar de vraag wat Emile Ratelband zijn gasten voorschotelt, aangezien hij geen vlees, vis, alcohol of zuivel consumeert.

Opgeven als kandidaat

Na de VIP-editie is het de beurt aan ‘gewone’ amateurkoks. Net 5 is nog steeds op zoek naar enthousiaste culinaire toppers. Opgeven is mogelijk op website van het programma.

Smaken Verschillen, vanaf maandag 24 februari 2014 om 19.55 uur op Net 5.

Meer over