Barman Victor stopt ook (weer)

BN'ers doen massaal mee aan Stoptober

3 september 2020 16:00 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
September is nog maar net begonnen, toch kijkt menig BN'er al vol vrezen vooruit naar oktober. Onder de vlag van 'Stoptober' gaat een grote groep bekende rokers afscheid nemen van de sigaret.

Het initiatief voor Stoptober komt van overheidswege met steun van KWF Kankerbestrijding. Jaarlijks doen ruim 330.000 Nederlanders mee aan de poging om 28 dagen niet te roken. Om de actie meer cachet te geven zijn diverse BN'ers benaderd mee te doen.

Pakje per dag

Rick Brandsteder en Estelle Cruijff noemen zichzelf gelegenheidsrokers en doen vooral mee omdat ze een stok achter de deur willen hebben. Jörgen Raymann en Victor Abeln gaan het als verstokte tabaksgebruikers wel zwaarder krijgen. De First dates-barman geeft ruiterlijk toe zeker een pakje per dag weg te paffen. Hij staat op met een sigaret en gaat er ook mee naar bed. 

Draaideurrokers

Tjitske Reidinga is een rookecidivist. Ze heeft al herhaaldelijk een stoppoging ondernomen en was tot twee jaar geleden zelfs lange tijd rookvrij. Nu krijgt ze van haar omgeving de boodschap dat het toch echt klaar moet zijn: "Mijn man en kinderen vinden het ook heel vervelend. Er is niemand die hiervan opknapt, niemand vindt dit leuk. Iedereen wil dat ik ermee ophoud dan eens gestopt met roken, maar valt toch steeds weer terug."

Meer over