Storm van kritiek op ongelovige Jezus in The Passion

18 februari 2015 15:11 | sterren | Door Televizier

Jim de Groot, overtuigd atheïst, speelt dit jaar Jezus in The Passion. Veteranen Henny Huisman, Willibrord Frequin en Hans van Willigenburg spreken er schande van.

Mediapriester Antoine Bodar en Hour of Power-presentator Jan van den Bosch uitten vorige week in Story al kritiek op de keuze van de EO en de KRO. Voor The Passion, het jaarlijkse tv-evenement van de EO en de KRO waarin de lijdensweg van Jezus op muzikale wijze wordt vertoond, hebben de omroepen atheïst Jim de Groot gecast als Jezus. Story heeft nu een blik BN’ers opengetrokken die zich aansluiten bij die kritiek. 

Henny Huisman

Surprise Surprise-gezicht Henny Huisman heeft moeite met de casting van Jim: “Als je de rol van Jezus wilt spelen, moet je wel een band met hem hebben. Je hoeft van mij niet per se heel fijn christelijk te zijn, maar je moet er wel iets mee hebben.” Henny heeft zelf in het EO-programma Henny Zoekt God gezocht naar God – en hem gevonden.

Willibrord Frequin

Ook oud-journalist Willibrord Frequin mengt zich in het debat. “Het Paasfeest is vooral een feest van christenen. Als goed rooms-katholiek vind ik het ongepast, een grof schandaal, werkelijk een grote schande en ongehoord dat de KRO en EO hebben besloten dat een atheïst de hoofdrol van Jezus in The Passion krijgt,” briest hij. Als goed rooms-katholiek zag hij zelf af van zijn vierde huwelijk.

Hans van Willigenburg

Ex-Koffietijd-ster Hans van Willigenburg vindt de keuze van Jim de Groot ‘een beetje raar’. Hans was zelf meer dan 25 jaar een belangrijk gezicht van de KRO, dus logisch dat hij zich nu uitspreekt in deze ‘rel’. Willibrord Frequin denkt dat de KRO achter de casting zit: “Van de KRO verbaast het me niets, die zenden toch alleen maar detectives uit.”

Lees ook: Het decor van The Passion is dit jaar Enschede.

Meer over