Sybrand Niessen over Groeten van Max

3 juni 2013 11:52 | sterren | Door Televizier

Groeten van Max is nog steeds hard nodig, zegt presentator Sybrand Niessen. Vanavond start het zesde seizoen van het consumentenprogramma.

Zijn er na zes seizoenen nog wel voldoende problemen?

„Reken maar. Sterker nog, het blijkt dat bepaalde organisaties en boekingskantoren die we al eerder een waarschuwing hebben gegeven, daar weinig van geleerd hebben. Daar gaan we in de komende reeks verder op in. Zo onderzoeken we of er al zaken zijn verbeterd bij de vakantieparken van de Ooststappengroep. Dat blijkt niet zo te zijn: in hun ‘comfort bungalows’ waren het gas en water niet eens aangesloten.”

Wat kun je daar als programma aan doen?

„We melden de misstanden bij de Geschillencommissie Reizen, die ook de eerdere waarschuwingen heeft afge­geven. Als blijkt dat daar niets mee is gedaan, volgen er boetes die kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Wat dat betreft hebben we naast een informerende rol ook de functie als waakhond gekregen. Met een cameraploeg achter je krijg je vaak meer voor elkaar dan wanneer je in je eentje je gelijk probeert te halen.”

Wat krijgen we in de eerste aflevering te zien?

„Onder andere de zaak van een vrouw die voor haar en haar drie kinderen één gezinskamer in een hotel in Egypte had geboekt. Bij aankomst bleek daar helemaal niets van bekend en kregen ze twee tweepersoonskamers. Tot overmaat van ramp moest ze in het holst van de nacht ook nog eens een van die kamers afstaan. Verder zijn we gestopt met de campingtest, maar nu gaat onze verslaggever mee op georganiseerde groepsreizen. In de eerste aflevering gaat de reis naar Duitsland.”

Kom je zelf wel aan vakantie toe?

„Haha, het is inderdaad best druk. Tijd voor Max is net afgelopen en naast Groeten van Max ben ik de komende tijd ook veel op pad voor een nieuwe reeks Droomhuis Gezocht. Maar augustus heb ik grotendeels vrij.”

Behandelen reisorganisaties je anders sinds je ze aanpakt op tv?

„Nee, daar heb ik weinig van gemerkt. Al moet ik eerlijk zeggen dat mijn vrouw meestal de vakanties boekt, haha. Dit jaar gaan we met het hele gezin een paar weken naar Italië, waar we een huis hebben gehuurd via de plaatselijke makelaar.  Maar we hebben sowieso op reis nog geen problemen gehad. Al geloof ik dat ze het huis momenteel nog aan het verbouwen zijn, dus laat ik dat maar even afkloppen…”

Meer over