Bodyshaming

Sylvie Meis woest om bikinibody vergelijking met Linda de Mol

1 augustus 2020 21:34 | sterren | Door Dominique Hofman

© Britta Pedersen
Sylvie Meis (42) is woest op het Duitse televisieprogramma VIPstagram. De presentatoren vergelijken haar bikini body in het programma namelijk met Linda de Mol.

De Duitse presentatrice zegt in het programma dat het 'perfecte lijf' van Meis een 'verkeerd beeld zou geven' aan mensen. Het lichaam van Meis zou totaal niet realistisch zijn en ze zou een voorbeeld moeten nemen aan Linda de Mol (56). Die poseerde kortgeleden in bikini op de cover van haar magazine en haar lichaam zou volgens VIPstagram veel realistischer zijn. 

Woedend

Meis reageerde woedend op de vergelijking die in het programma gemaakt wordt. Op Instagram schrijft ze: “Zijn jullie mij aan het bodyshamen? Persoonlijk ken ik de twee presentatoren van dit format niet (dat zal ongetwijfeld veranderen na deze story), maar laat ik je dit zeggen: Ik ben 42 en heb veel dingen in het leven overleefd. Ik werk hard aan mijn carrière en ja: ik werk hard in de gym omdat het me gelukkig maakt, niet omdat ik perfectie wil nastreven. Ik hou van alle soorten vrouwenlichamen en respecteer ze allemaal met de mogelijkheid ze in volle glorie te laten zien (zoals Linda de Mol), maar PLEASE shame MIJ niet omdat ik van MIJN lichaam hou en hoe ik eruit zie.”

Het fragment

Benieuwd naar het fragment van het Duitse televisieprogramma? Kijk dan hieronder naar een video van Shownieuws over het onderwerp.

In bikini op de cover

Linda de Mol verscheen in het laatste nummer van LINDA. in bikini op de voorpagina. In plaats van commentaar dat haar lijf niet mooi genoeg was, kreeg de presentatrice en actrice juist commentaar omdat mensen dachten dat de cover gephotoshopt was. Dat was volgens De Mol onzin

"Ik kan garanderen dat ik absoluut niet slanker of strakker geshopt of hoe dan ook veranderd ben. Dan zou dit zijn doel natuurlijk compleet voorbij schieten. Het idee alleen al: aandacht besteden aan bodypositivity en dan met een bewerkte foto aan komen."

Meer over