Ode aan Kaag

Talitha Muusse verbijstert volgers met politieke 'fangirl tweet'

18 Maart 2021 09:33 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Op1-presentatrice Talitha Muusse kreeg kritiek op Twitter toen ze openlijk haar bewondering uitsprak voor de verkiezingswinst van D66-voorvrouw Sigrid Kaag.

Van oudsher vermijden presentatoren van nieuws- en actualiteitenprogramma's de zweem van partijdigheid. Muusse denkt daar anders over toen ze meetwitterde tijdens de uitslagen van de Tweede Kamer verkiezingen. 

'Wow!"

Ze bleek bijzonder tevreden over de winst van D66. In een tweet reageerde Muusse op de aanzienlijke groei van de partij en de zaken die haar opvielen aan lijsttrekker Sigrid Kaag. Die observaties hadden niet direct de schijn van onpartijdigheid. 

Ongeloofwaardig

Haar volgers reageerden gemengd op de loftuiting. Uiteraard waren velen het met haar eens, maar criticasters als Wierd Duk zetten vraagtekens bij haar opmerkingen. Zo reageerde de historicus met een kort en krachtig: "Talitha, doe 's normaal." Anderen waren langer van stof.

Zuur

Het is zeker niet nieuw dat presentatoren kleur bekennen. VARA-boegbeeld Sonja Barend maakte van haar hard geen moordkuil en ook Eva Jinek en Fidan Ekiz maken geen geheim van hun voorkeuren. Talitha vond de kritiek op haar mening dan ook zuur.

Meer over