Mogelijk wel op projectbasis

Talpa niet verder met Patty Brard en Jeroen van der Boom

28 november 2022 19:33 | sterren | Door Jef Willemsen

© Talpa
Talpa neemt na dit seizoen afscheid van Patty Brard en Jeroen van der Boom. De zendergroep verlengt de contracten van beide programmamakers niet.

SBS 6 verliest volgend jaar minstens twee bekende gezichten. Zowel Patty Brard als Jeroen van der Boom krijgen geen nieuw, vast contract bij de zender. 

Clausule

Patty Brard tekende in februari 2019 een lucratief, vierjarig contract bij Talpa. De deal was omstreden omdat er een gewichtseis in was opgenomen: mocht de presentatrice onverhoopt teveel aankomen dan kon ze zonder pardon ontslagen worden. Die clausule is ongebruikt gebleven, toch krijgt de 67-jarige Patty geen nieuw contract.

Freelance

Brard laat via RTL Boulevard weten dat ze niet van plan is helemaal te stoppen met televisie maken. Er zijn gesprekken om als freelancer actief te blijven voor de zendergroep. De laatste jaren is ze vooral te zien op de late avond bij Shownieuws, wat haar gezien het tijdstip niet altijd meevalt. Begin december wordt duidelijk hoe of wat Patty gaat doen na 2023.

Hoge bomen

Jeroen van der Boom is sinds 2011 aan SBS verbonden, maar aan die exclusieve samenwerking komt eveneens een eind. Van der Boom stelt andere projecten naast zijn televisiewerk te willen doen. De afgelopen jaren maakte Jeroen vooral muziekprogramma's als Hoge bomen en De liedjes van. Of die programma's terugkeren op de buis is nog niet bekend.

Meer over