Tanja Jess onder vuur om Zwarte Piet-mening

12 november 2014 13:44 | sterren | Door Televizier

Tanja Jess verkondigde dinsdagavond in Pauw dat ze het uiterlijk van Zwarte Piet graag zou willen aanpassen. De actrice wordt sindsdien aangesproken door veel boze twitteraars.

De oorlog in Oekraïne, Isis én Zwarte Piet zijn momenteel het onderwerp van gesprek. Het Sinterklaasjournaal trok dinsdagavond een recordaantal kijkers en in de talkshow Pauw laaide de zwartenpietendiscussie weer eens op.

Tanja Jess

Tanja Jess was door Jeroen Pauw uitgenodigd om zich te mengen in de zwartenpietendiscussie. De Bloedverwanten-actrice vertelde dat ze hoopt dat het uiterlijk van Zwarte Piet wordt veranderd, zodat iedereen van het feest kan genieten. Dit schoot in het verkeerde keelgat van veel twitterende kijkers. De blondine wordt sindsdien bestookt met boze berichtjes. 

Zwart Piet

Tanja Jess wordt gelukkig niet door iedereen uitgescholden, zo neemt onder andere onze eigen columnist Peter van der Vorst het voor haar op. 

In de eerste aflevering van Het Sinterklaasjournaal zag Zwarte Piet er overigens nog steeds hetzelfde uit, maar hier komt mogelijk verandering in.

Meer over