Terror Jaap: mijn gewicht was niet meer grappig

Er schoof gisteren een opvallende gast aan bij Knevel & Van den Brink. Terror Jaap, bekend van De Gouden Kooi, praatte in het programma over zijn gewichtsproblemen.

Jaap Amesz, zoals Terror Jaap eigenlijk heet, schoof gisteren bij Knevel & Van den Brink aan in het kader van "Het Vervolg". Hierin wordt gekeken hoe het met een gast van een aantal jaar geleden gaat. Jaap was vijf jaar geleden ook al te gast in het praatprogramma.

Vrolijke Jaap

Inmiddels gaat Jaap niet meer door het leven als Terror Jaap, hij noemt zichzelf nu liever Vrolijke Jaap. Dat heeft alles te maken met zijn levensstijl die hij compleet heeft veranderd. Jaap volgt momenteel een medisch begeleid sporttraject waarbij hij steeds meer sport en cholesterolarm eet.

300 kilo

Dit traject kwam als geroepen, want op een gegeven moment woog hij bijna 300 kilo en had hij ernstige hartproblemen. Inmiddels weegt de realityster nog 220 kilo en is hij hart bezig om gezond te worden. Hij vertelt: "Ik heb heel lang slecht in mijn vel gezeten. Mijn gewicht was levensbedreigend. Op televisie lachte ik om mijn gewicht, maar uiteindelijk was het niet grappig meer. Ik ben op een gegeven moment letterlijk naar de grond gegaan. Ik had zware hartproblemen."

Jaap betert zijn leven

Jaap heeft zijn leven inmiddels flink verbeterd, hij moest wel want hij wilde niet dat zijn moeder nog een kind zou verliezen. Ook liet hij weten dat hij spijt heeft van zijn lompe, beledigende en grove acties tijdens De Gouden Kooi. "Ondanks dat ik veel spijt heb sta ik vrolijk in het leven. Ik heb veel gemene streken geleverd, ik heb daar spijt van gehad en nu kan ik weer vooruit. Ik ben helemaal veranderd en ik kijk heel anders tegen het leven aan."

Reageren