Tess Milne over Expeditie Robinson

Presentatrice Tess Milne is een van de kandidaten van Expeditie Robinson. Hoe erg heeft ze geleden? En belangrijker nog: hoe scheerde ze haar benen?

Waarom heb je meegedaan met Expeditie Robinson?
“De kans dat je hier voor gevraagd wordt is zó klein. En als je dan gevraagd wordt, dan moet je gewoon ja zeggen. Ik keek vroeger al naar de show, samen met mijn ouders. Het is gewoon cult!”

Wat was het zwaarste voor jou?
“Het spelelement en het psychologische spel waar iedereen constant mee bezig is. Daardoor moet je jezelf soms dwingen om te genieten en bij jezelf denken: ‘ik zit hier nu en het is hier prachtig’.”

En de honger en pijn? Hoe zat het daarmee?
“Dat is het fysieke, daar stel je je op in en raak je op de een of andere manier aan gewend. De eerste drie dagen zijn een hel, maar daarna past je lichaam zich aan en wordt het een soort normaal.”

Hoe scheren jullie je benen daar?
“Haha, dat vroeg ik me in het begin ook af, maar je krijgt geen scheermesjes hoor! Ik heb een avond van tevoren gewoon alles laten waxen, dan blijft het ongeveer een maand weg en zit je goed. Er waren ook meiden bij die het gewoon geschoren hadden en dan krijg je wel een beetje een ‘bush bush’.“

Je kan tussendoor niet even een hotelkamer ingaan?
“Ik dacht eerst van wel, maar je wordt echt gewoon gedropt en succes gewenst.”

Hoe lag je in de groep? Was het moeilijk omgaan met de rest?
“Nou voor mijn gevoel niet, maar ik moet de afleveringen nog zien. Ik kan er zelf wel een heel vertekend beeld van hebben. Maar in principe had ik met iedereen wel een klik en heb ik genoten van de mensen. Alleen die eilandraad, hangt een beetje als een donkere wolk boven je. Iedereen is er mee bezig. Ook al doen ze van niet, iedereen is er constant mee bezig.”

Op tv zie je dat de deelnemers zich vaak vervelen. Hoe was dat voor jou?
“De verveling was best wel heftig. Op die momenten ga je gewoon liggen en praten over eten, restaurants en menu’s. En over wat we gaan koken als we terug zijn. Maar de verveling slaat wel toe.”

Wat was het eerste wat je deed toen je weer in Nederland was?
“Toen ik thuis was heb ik een uur onder de douche gestaan hangend tegen de muur. Op een gegeven moment ben ik zelfs gaan zitten. M'n vriend zat naast me en die zat een beetje tegen me te lullen en ik zat er heel blij bij.  En ik rook aan alle zeepjes.“

Reageren