Tess Milne over Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans

1 maart 2013 14:19 | sterren | Door Televizier

Na balanceren op een duikplank in Sterren springen en glibberen over het ijs in Sterren dansen op het ijs ploetert Tess Milne sinds vorige week door de sneeuw voor Vliegende Hollanders.

Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans is je derde presentatieklus met Gerard Joling. Hoe bevalt deze samenwerking je?

"We zijn echt een soort familie geworden. We zien elkaar bijna elke week en dan zit je met elkaar in een flow. Je leert elkaar steeds beter kennen en weet wat je aan elkaar hebt. Ik zit er nu ook zo lekker in. Dus laat maar doorgaan, hoor.”

Je hebt in het begin aardig wat kritiek gekregen. Hoe was dat voor je?

"Dat heb je altijd. Er zijn altijd mensen die je leuk vinden en er zijn altijd mensen die je stom vinden. Dat is één van die dingen die erbij komt kijken als je op televisie bent. Natuurlijk moet ik nog dingen leren en ben ik niet meteen Wendy van Dijk, maar ik doe gewoon mijn ding en dat blijf ik lekker doen.”

Zijn deze shows echt jouw ding?

"Ik ben nog erg aan het uitzoeken wat mijn ding is, maar dit is gewoon een kans om grote studioshows te presenteren. Ik ben ontzettend blij dat ik op mijn vijfentwintigste al zo’n show mag maken met Gerard. Er zijn genoeg mensen die nooit die kans krijgen, dus ik vind het al onwijs cool dat ik dit mag doen. Daarnaast geniet ik ook nog steeds van mijn werk bij Veronica. Op locatie presenteren en mensen interviewen, vind ik onwijs leuk. En dat in combinatie met mijn werk voor SBS 6, waar ik veel leer, is te gek.”

Wat heb je geleerd van het presenteren van deze shows?

"Ik heb vooral geleerd hoe groot dit is. Er zijn zo veel mensen bezig met zo’n productie. Bij Veronica ga ik normaal gesproken met een regisseur, cameraman en geluidsman op pad. Dit is meer machinewerk. Daarnaast moet je in een show altijd een aangezette versie van jezelf zijn. En om daarin jezelf te blijven, ben ik nu aan het leren. Het is een uitdaging, maar wel heel leuk. Je moet evenwicht vinden in het meegaan met glitter en glamour en tegelijkertijd de essentie van jezelf in een show leggen.”

Zou je zelf ooit meedoen met een programma als Vliegende Hollanders?

"Dan moet ik eerst leren skiën... Een paar maanden geleden ben ik nog onderuit gegaan op de rode piste en heb daarbij mijn enkel verzwikt. Dat was gewoon niet slim, want ik kan niet skiën en ben toch van die piste afgegaan. Ik zou dus echt moeten nadenken om aan zo’n programma mee te doen. Je zet wel je eigen leven op het spel.  Ik vind het dan ook heel dapper dat deze deelnemers wél van de schans springen.”

Meer over