Teun Luijkx over The Spiral

De spannende, internationale serie ‘The spiral’ loopt volgende week alweer tot zijn einde. Wat vindt Teun Luijkx, Max in de serie, eigenlijk van de misdaadreeks?

Wat vind jij zo leuk aan ‘The spiral’?

"Toen ik het script las, dacht ik meteen: wow! Het is echt een goede thriller. Meestal gaan in misdaadseries politiemensen op zoek naar de daders, maar in The spiral is het een groep kunstenaars die een moordenaar te pakken probeert te krijgen."

Je speelt de Nederlander Max. Hoe zou je hem omschrijven?

"Max is een rebel, maar ook een beetje een pannenkoek. Als dingen te moeilijk worden, loopt-ie gewoon weg. Hij heeft een relatie met Ella, maar vlucht als het te serieus wordt. Dat verandert gelukkig wel in de serie. Hij groeit langzaam van pannenkoek naar een held."

Heb jij iets weg van Max?

"Hij is, net als ik, een grappenmaker, iemand die tegen heilige huisjes trapt. De gangmaker
die moet leren zijn verantwoordelijkheid te nemen; dat herken ik wel in mezelf."

The spiral wordt in diverse landen in Europa uitgezonden; Engels is daarom de voertaal. Hoe was dat?

"Dat was zeker in het begin wel wennen. Normaal gesproken is alles wat je zegt, gekoppeld aan je emotie. In een andere taal heb je dat gevoel in het begin niet."

Ambieer je na The spiral een internationale carrière?

"Als ik internationaal ontdekt zou worden, zou ik een gat in de lucht springen. De serie wordt vijf weken op rij op dezelfde tijd in acht landen uitgezonden, dus wie weet."

Reageren