Keuringsdienst van Waarde

Teun van de Keuken stopt na 20 jaar met presentatieklus

2 januari 2023 09:36 | sterren | Door Marjolein Vos

© KRO-NCRV
Na 20 jaar legt Teun van de Keuken zijn taken neer als presentator van Keuringsdienst van Waarde. De tv-presentator legde zondag in een column in De Volkskrant uit dat hij meer tijd wil vrijmaken voor andere dingen.

In het programma wordt de productie van voedsel en andere consumentenproducten onderzocht. 

Stoppen

Ook al noemt Van de Keuken het programma 'een van de mooiste televisieprogramma's van Nederland', toch kiest hij ervoor om iets anders te gaan doen. "Ik heb nog meer te doen voor ik officieel stokoud ben", schrijft hij. 

Podcastbedrijf

Hij refereert onder meer naar het podcastbedrijf Meer van Dit dat hij samen met Guusje de Vries en Gijs Groenteman heeft opgericht. "Ik wil boeken en kookboeken schrijven en nieuwe korte televisieseries of documentaires maken over zaken die ik echt belangrijk vind." Door zijn huidige agenda heeft hij daar in de avond na een lange dag met opnames, geen tijd en puf meer voor. Ook stopt hij met het programma Pointer.

Omroep

De presentator bedankt de KRO-NCRV voor de fijne samenwerking en begint 'met een beetje pijn, veel angst, maar ook ontzettend veel goede zin aan een ongewisse toekomst.' Volgens KRO-NCRV is de samenwerking in goed overleg gestopt. De omroep is dankbaar voor de prettige samenwerking met Van de Keuken en zijn bijdrage aan de journalistieke programma's van de omroep.

Wie het stokje overneemt van de presentator, is nog niet bekend. 

Meer over