Onvergetelijke nee

The Voice weigeren heeft John Ewbank 'tonnen gekost'

7 augustus 2022 12:21 | sterren | Door Faye Heijnis

© ANP
Wie The Voice of Holland keek, kan het muziekje in de leader vast wel dromen. Eigenlijk wilde John de Mol dat muziekproducent John Ewbank die produceerde, maar hij sloeg de klus af. En daardoor liep-ie tonnen mis.

Door de wereldwijde verkoop van het programmaformat The Voice verdiende de componist, Martijn Schimmer, ook bakken met geld aan de leader. Dat had John Ewbank kunnen zijn, maar hij bedankte. 

John Ewbank weigerde The Voice-klus

Ewbank vertelt aan NRC dat John de Mol hem destijds vroeg de leader te schrijven voor The Voice. Het moest een variatie worden op het nummer Ik leef niet meer voor jou van Marco Borsato, die er al vanaf het begin als jurylid zat. Ewbank bedankte voor die klus, omdat hij in opnames zat voor een nieuw album van Marco Borsato. Met dat besluit is hij een hoop geld misgelopen. "Achteraf gezien heeft dat me tonnen gekost, want die tune werd later wereldwijd gebruikt bij alle edities." 

Jennifer Ewbank over The Voice of Holland

Echt spijt heeft de songwriter er wellicht niet van, gezien de schandalen bij de talentenjacht die ook zijn zus troffen. Jennifer Ewbank sprak zich op Instagram uit over 'twee situaties geweest waarbij (zowel verbaal als fysiek) ongepast gehandeld is richting mij als vrouw tijdens mijn deelname destijds'. "Deze voorvallen heb ik toendertijd gedeeld met mensen uit mijn directe omgeving, maar voelde voor mij toen niet voldoende om er melding van te maken."

Meer over