Beschuldigingen huiselijk geweld

Theo Maassen stopt als presentator van Zomergasten na ophef over privéleven

6 maart 2024 12:21 | sterren | Door Tessa Kok

© Diederick Bulstra / VPRO
Theo Maassen zal het komende seizoen niet te zien zijn als presentator van het interviewprogramma Zomergasten. De reden daarvan is de ontstane ophef over zijn privéleven. Dat heeft Maassen woensdag laten weten aan het ANP.

Zomergasten

Theo Maassen komt met een verklaring waarom hij stopt als presentator van Zomergasten. ''Met pijn in mijn hart trek ik me voor dit seizoen terug als presentator van Zomergasten. Vooral pijnlijk omdat er geen vakinhoudelijke reden is, maar valse berichten uit de roddelpers de oorzaak zijn”, zegt Maassen erover. ''Waarom ik principieel geen commentaar geef op roddels over mijn privéleven is omdat mijn privéleven, het woord zegt het al een beetje, privé is.” 

De cabaretier laat weten dat hij diverse gesprekken heeft gevoerd met de VPRO. Uiteindelijk zijn ze tot de conclusie gekomen dat het beter is om zijn werk als presentator van Zomergasten neer te leggen. 'Een samenwerking was daardoor dit seizoen niet meer mogelijk. Ik wil alle lieve en weldenkende mensen bedanken voor hun steun in deze merkwaardige tijd'', aldus Maassen.

Reactie VPRO

De VPRO heeft inmiddels ook bevestigd dat Theo het nieuwe seizoen van Zomergasten niet gaat presenteren. ''Naar aanleiding van berichtgeving over een vermeende kwestie in de privésfeer, heeft de VPRO uitgebreid overleg gevoerd met Theo Maassen”, zegt een woordvoerder van de omroep.

''In deze gesprekken heeft Theo aangegeven niet publiekelijk te willen reageren. De VPRO respecteerde deze keuze, maar vond dat niet samengaan met de presentatie van het programma Zomergasten. De aandacht moet bij de start van de serie volledig uitgaan naar de gasten.”

VPRO verwacht in de loop van het voorjaar meer bekend te kunnen maken over wie het stokje van Theo overneemt. 

Beschuldigingen van huiselijk geweld

Weekblad Privé publiceerde eerder een artikel waaruit bleek dat de cabaretier zich schuldig zou hebben gemaakt aan huiselijk geweld. Volgens de berichtgeving zou Theo zijn huidige echtgenote en ex-vriendin hebben mishandeld.

Het weekblad zegt meerdere berichten te hebben ingezien en met verschillende betrokkenen te hebben gesproken. Maassen had tot vandaag geen reactie gegeven op het artikel. Zijn zus, ex-vriendin en vrouw hebben de berichten in de media wel ontkend.

Meer over