Reactie

Thijs Römer reageert op aantijgingen seksueel grensoverschrijdend gedrag: 'Brug te ver'

10 mei 2022 15:16 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Levin & Paula
Thijs Römer heeft zich zojuist op Twitter uitgelaten over de aantijgingen van een (voormalig) fan. Zij stelde maandag dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag toen zij pas 14 jaar oud was.

In eerste instantie wilde hij niet op de berichtgeving reageren, maar om verdere escalatie te voorkomen, besloot hij dinsdag anders.

Thijs Römer 

Zo schrijft Thijs Römer op Twitter: "In de afgelopen dagen zijn meerdere wilde verhalen over mij de rondte gegaan. Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren", begint hij zijn bericht. Echter, daar is inmiddels verandering ingekomen. "Het verhaal over een toentertijd 14-jarige meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, gaat mij - als vader van een tienerdochter en weldenkend mens - echter een brug te ver."

'Smaad en laster'

Hij hoop dan ook dat deze volgens hem foutieve berichtgeving snel stopt, anders gaat hij over tot maatregelen. "Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar als dit niet stopt zal ik aangifte moeten doen wegens smaad en laster", eindigt hij.


Grensoverschrijdend gedrag

De tweets van Thijs zijn een reactie op eerder geplaatste aantijgingen van de inmiddels 20-jarige Nena. Zij stelt dat hij haar  - toen zij 14 was - om naaktfoto's heeft gevraagd en met haar heeft aangesproken. "Hij heeft aan me gezeten en hij heeft me gedwongen foto’s en filmpjes te sturen. Hij heeft deze ook van zichzelf gemaakt en naar mij gestuurd", laat ze verder weten aan AD.nl. Nena heeft - volgens eigen zeggen - inmiddels contact gehad met de landelijke politie. Ze hoopt een deze dagen de zedenpolitie te spreken om officieel aangifte te doen.

Meer over