Thomas Gibson ontslagen bij Criminal Minds na schopincident

13 augustus 2016 11:32 | sterren | Door Televizier

De schorsing van Thomas Gibson (54) wordt omgezet in een direct ontslag. De acteur hoeft niet meer terug te komen op de set van Criminal minds nadat hij een schrijver had geschopt.

Eerder leek het met een sisser af te lopen: Gibson was twee weken geschorst en had publiekelijk zijn excuses gemaakt. Daarmee leek de kous af, maar de makers van Criminal minds lijken nu helemaal klaar te zijn met Gibson, die al sinds de start van de misdaadserie in 2005 te zien is als Aaron Hotchner.

Exit Hotch

Het onverwachte ontslag van Gibson stelt de schrijvers ook voor een uitdaging. Hotchner zal uit de serie geschreven moeten worden, maar Gibson is niet meer beschikbaar om het personage op een waardige en geloofwaardige manier aan z'n eind te laten komen. 

Tiran

Welingelichte bronnen vertellen aan de Amerikaanse roddelsite TMZ dat Gibson al jaren te boek staat als een tiran op de set. Hij zou vaak slechtgehumeurd en scheldend rondlopen. In 2010 ging hij ook al over de schreef toen hij tijdens opnames een regie-assistent 'n fikse duw gaf omdat hij niet snel genoeg was. Dat akkefietje leverde Gibson destijds verplichte anger management training op. 

Meer over