Thomas Gibson overweegt rechtszaak tegen Criminal Minds

14 augustus 2016 11:06 | sterren | Door Televizier

Thomas Gibson werd eerder deze week ontslagen bij Criminal minds, maar laat het er niet bij zitten. De 54-jarige acteur heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen.

Gibson overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de producenten van de misdaadserie die hem na een schopincident op non-actief stelden om hem daarna zonder pardon te ontslaan. Of er voldoende grond is voor een zaak, wordt komende week bekeken.

Geen comeback

De kans dat Thomas Gibson nog terugkeert als Aaron Hotchner is vrijwel uitgesloten. Vrijdag liet hij in een verklaring al weten niet van plan te zijn excuses te maken, wel vond hij het jammer nu niet meer in staat te zijn z'n werk in de serie af te maken. Ook bedankte hij de cast, de crew en de fans.

Vijf miljoen

Gibson verdiende naar verluidt vorig jaar alleen al vijf miljoen, de kans is aanzienlijk dat zijn advocaat minstens dat bedrag zal eisen als schadeloosstelling van gederfde inkomsten. Het is niet voor het eerst dat een ster zoiets probeert: Charlie Sheen klaagde na zijn ontslag bij Two and a half men in 2010 producent Warner Brothers voor 100 miljoen aan. Uiteindelijk kwam die zaak tot een schikking. 

Het 12e seizoen van Criminal minds start in de VS op 28 september. Gibson is alleen in de eerste twee afleveringen te zien, die al waren opgenomen voor het incident dat tot zijn ontslag leidde.

Meer over