Thomas Gibson vermoedt complot achter ontslag bij Criminal Minds

23 september 2016 15:12 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Criminal Minds

Thomas Gibson werd half augustus ontslagen bij Criminal minds na een handgemeen met een producent. De acteur meent ruim een maand later dat hij er bewust is uit gewerkt.

Gibson (54) kon zijn biezen pakken nadat hij eind juli producent en schrijver Virgil Williams  tijdens een verhitte discussie een schop had verkocht. De makers van Criminal minds stelden hem na het incident eerst op non-actief, maar besloten daags daarna hem te ontslaan

Juridische stappen

In eerste instantie toonde Thomas zich strijdvaardig, hij huurde zelfs direct een advocaat in om zijn ontslag aan te vechten. Maar inmiddels doet het Gibson, die 11 jaar lang in de serie speelde, vooral heel erg pijn. In tijdschrift People spreekt hij voor het eerst openlijk over de gewraakte schop en de emotionele nasleep.

Onenigheid

Wat blijkt nu: er was helemaal geen handgemeen. De ruzie tussen Gibson en de producent ontstond na een meningsverschil over een script: "We waren nog laat in de avond aan het draaien en het viel me op dat de dialogen tegenstrijdig waren. Daar wees ik Williams op, maar hij stond er op dat 't zo moest." Korte tijd later botste Williams bijna tegen Gibson op, maar van een gevecht is volgens de acteur geen sprake: "Als ik niet aan de kant was gegaan, zou hij tegen me aangelopen zijn. Daar was ik wat nijdig over, maar verder is er niks gebeurd. We hebben de scene gedraaid, ik ging naar huis en de volgende dag bleek ik op non actief te staan."

Reputatieschade

Wat Gibson met name frustreert is dat zijn zorgvuldig opgebouwde imago nu naar de knoppen is: "Het heeft me jaren gekost om een goede reputatie te krijgen en al dat werk is in een handomdraai teniet gedaan." Thomas heeft het idee dat hij bewust uit de 12 jaar oude serie gewerkt, maar richt zich inmiddels op de toekomst: "Misschien ga ik een komedie of een toneelstuk doen. Of ik ga verder met regisseren en produceren."

Meer over