In maart te zien

Tijl Beckand reist door het leven en werk van componist Richard Wagner in nieuwe serie van AVROTROS

16 januari 2024 14:09 | sterren | Door Tessa Kok

© AVROTROS
Tijl Beckand is binnenkort op de buis te zien met een nieuwe AVROTROS-serie Tijl in het voetspoor van Richard Wagner. Hierin vertelt hij het bijzondere levensverhaal van Wagner, hoe uniek het was dat hij vernieuwend was met zijn muziek en hoe zijn nummers hebben bijgedragen aan het ontstaan van filmmuziek.

Richard Wagner

Richard Wagner componeerde wereldberoemde opera's, zoals Tristan und Isolde en Der Ring des Nibelungen. Met deze unieke opera's schreef de componist geschiedenis. Wagner was overtuigd antisemitisch en streed tegen de gevestigde orde. Zijn leven was zowel op creatief als financieel vlak gevuld met hoogte- en dieptepunten.

Tijl in het voetspoor van Richard Wagner 

In de nieuwe serie Tijl in het voetspoor van Richard Wagner reist Tijl naar verschillende locaties. Hij start zijn reis in Parijs, bezoekt Zürich en Venetië en komt in het Duitse Bayreuth. Beckand bezoekt plekken waar Wagner gewoond en gewerkt heeft. Hij ontmoet verschillende muzikanten en wereldberoemde opera-grootheden.

Ook komt Tijl meer te weten over de bijzondere instrumenten die Wagner bedacht heeft voor zijn opera's. Enkele muzikanten nemen hem mee in hun wereld van doorzettingsvermogen en spanning. Iedere week staan er twee opera’s uit de grote verzameling van Wagner centraal.

Tijl in het voetspoor van Richard Wagner bestaat uit zes delen en is vanaf 6 maart om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2 te zien.

Meer over