Tijs van den Brink adviseert Erdogan, Assad en Poetin op te stappen

EO-presentator Tijs van den Brink roept via Twitter omstreden staatshoofden als Erdogan, Poetin, Assad en Kim-Jong Oen op om op te stappen. 

Op Twitter reageert Tijs, die onlangs een hersenschudding opliep bij een fietsongeluk, op het nieuws dat de Britse politicus Nigel Farage aftreedt als voorzitter van de conservatieve UKIP partij. Farage, een van de veroorzakers van de #Brexit, wilde zijn privéleven terug. Daarop stuurde Tijs de volgende tweet de wereld in.

Foutje bedankt

Het bericht is ongetwijfeld met een dikke knipoog bedoeld, maar het pakte niet helemaal uit zoals verwacht. Zo bleek @poetin niet de Russische president, maar een dichter die niets met zijn bekendere naamgenoot te maken wilde hebben. En @assad is toch echt een Duitse social media manager voor Bayer, verantwoordelijk voor de promotie van Rennie en aspirines.

Toen dat eenmaal duidelijk was, begonnen sommige van Tijs z'n volgers zich toch wat zorgen te maken. Sowieso is onafhankelijkheid een groot goed voor een journalist. Zou het dus wel goed gaan met de doorgaans onberispelijk integere Tijs?

Maar op alle kritiek had Tijs relativerende woorden:

Erdogan

De tweet van Tijs kwam alleen aan bij de Turkse premier Recep Erdogan, een man die niet direct bekend staat om zijn gevoel voor humor.

Reageren