Tijs van den Brink herstelt van ernstig ongeluk

Tijs van den Brink is voorlopig uit de roulatie. De EO-presentator belandde in het ziekenhuis na een val met zijn racefiets.

Het noodlot sloeg afgelopen woensdag toe toen Van den Brink, al jaren een fervent wieleramateur, een ritje maakte. Tijs liep hoofdletsel op waarna hij een dermate verwarde indruk maakte dat de hulpdiensten besloten hem mee te nemen voor behandeling.

Gebroken rib

Eenmaal in het ziekenhuis werd de ernst van zijn verwondingen pas duidelijk. Naast schaafwonden en bloeduitstortingen in zijn gezicht, liep de EO-presentator een hersenschudding op, beschadigde hij twee tanden en brak hij een rib in zijn schouder. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend, zijn racefiets bleef intact. 

Harde klap

Van den Brink kwam vrijdag thuis uit het ziekenhuis en laat weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Maar hij kan zich weinig meer van het voorval herinneren: "Het moet een harde klap geweest zijn als ik mezelf in de spiegel zie.  Ik ben blij met de collega's die mijn werk overnemen. En ik ben echt onder de indruk van het enorme aantal uitingen van meeleven dat ik heb gekregen, via app, mail en Twitter. Ontroerend, dat doet je echt goed in een ziekenhuisbed."

Reageren