Tim Douwsma overweegt Engelstalige single

Tim Douwsma mocht voor Nederland de punten bekend maken tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. De Friese zanger en presentator bleek zo in de smaak te vallen bij de miljoenen kijkers dat een internationale carriere lonkt. 

Het regende tweets en social media berichten over "die knappe blonde Hollander" toen Tim Douwsma bekend maakte waar de befaamde "douze points" van de Nederlandse vakjury heen gingen. 

Douwsma oefende Eurovisie uitslag

Die enorme populariteit verbaasde Tim zelf ook, zo vertelde hij zondag bij Life4you. Carlo en Irene complimenteerden Douwsma met zijn goede Engelse uitspraak en waren benieuwd hoe vaak hij de uitslag geoefend had. Tim gaf toe toch wel een paar voor de spiegel geoefend te hebben voordat hij de uiteindelijke punten bekend maakte. 

Tim op de Engelse toer

Dat hij zo in de smaak viel bij de pakweg 180 miljoen Eurovisie Songfestival kijkers heeft Tim op een idee gebracht. Zo vertelde hij dat 'ie de dag na het festival al contact heeft gehad met Jan Smit. De zanger schrijft geregeld liedjes voor hem en is ook de baas van Tims' platenlabel. "Ik heb al tegen Jan gezegd dat m'n volgende single misschien wel Engelstalig moet zijn", zo verklapte Douwsma. 

Overigens lijkt het erop dat de bekendmaking van de Nederlandse punten wat eerder op de avond is opgenomen. Toen Tim ver na 23.00 aan de beurt kwam om de punten door te geven, was in "stormy Hilversum" de zon nog niet ondergegaan...

Reageren