Tim Douwsma speelt hoofdrol in Grease

13 maart 2015 10:03 | sterren | Door Televizier

© AVROTROS - Nico Kroon

Tim Douwsma treedt in de voetsporen van John Travolta. In de musical Grease van Joop van den Endes Stage Entertainment gaat hij hoofdrol Danny Zuko spelen.

Dit is de eerste musicalrol voor Tim Douwsma. In De Telegraaf vertelt hij: "Het is voor mij iets compleet nieuws." Toch heeft de zanger/presentator al enige acteerervaring: hij speelde een klein rolletje in de film De Hel van '63.

Dansen

Tim moet nog wel aan de slag met zijn dans-skills: "Ik heb eerlijk gezegd: ik ben niet de beste danser van Nederland. Maar daar gaan we wat aan doen. Ik heb nog een half jaar en zal iedereen verbazen. Een vriendin van me is danseres en zij gaat me helpen, het komt vast goed." Tim vermeldt dan nog niet eens dat zijn vriendin Marit ook danseres is. Zij deed onlangs auditie in So You Think You Can Dance.

Grease

De musical Grease is sinds 1972 al vele malen opgevoerd en blijft tot de verbeelding spreken. Het verhaal over de brave Sandy die verliefd wordt op de stoere Danny werd in 1978 verfilmd, met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen. Nu kruipt Tim Douwsma dus in de huid van Danny. Welke vrouw Sandy gaat spelen in de nieuwe versie van de musical, is nog niet bekend.

Lees ook
Sinds dit jaar zijn de Musical Awards weer terug bij Avrotros.

Meer over