Tim Hofman en Arjen Lubach winnen Social Awards

9 juni 2017 10:07 | sterren | Door Televizier

© Stijn Ghijsen

Tim Hofman en Arjen Lubach mogen weer een paar prijzen in hun vitrinekast zetten. Donderdagavond wonnen beide presentatoren drie Social Awards. 

Tim mocht de prijs voor Beste Snapchatter en Beste BN’er op social media mee naar huis nemen. In die laatste categorie grepen andere BN’ers net mis, onder wie Chantal Janzen, Fred van Leer en Freek Vonk .Tims YouTube-programma #BOOS won een beeldje in de categorie Beste Youtuber.

Al is het niet aan gezicht te zien, Tim is erg blij met zijn awards:

America first

Arjen en zijn Zondag met Lubach-team vielen in de prijzen in de categorie Beste hype en Beste inhaker voor zijn Kamergotchi-app. De video ‘America first, the Netherlands second’ won in de categorie Beste Video. Lubachs team maakte de video na Trumps inauguratie in januari en het filmpje ging meteen viral. Het haalde zelfs de internationale pers. Momenteel is de satirische video alweer meer dan 25 miljoen keer bekeken.

Vooruit, nog een keertje dan:

Lees ook: Trump-video Zondag Met Lubach verovert internet wereldwijd.

Zilveren Nipkowschijf

De Social Awards zijn niet de eerste prijzen die de populaire presentatoren in de wacht slepen. Zo won Tim dit jaar een TV Beeld voor #BOOS en een RTL Boulevard Veed Award. Arjen kreeg vorig jaar de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf voor Zondag met Lubach.

Gephotoshopt

Naast Tim en Arjen waren er ook andere winnaars van de Social Awards. De Facebookpagina van de NOS kreeg een award voor Beste nieuwspagina en Instagram voor Beste social platform. Zelfs onze ‘social’ politici hebben een prijs in de wacht gesleept: Jesse Klaver is de beste politicus op social media en Geert Wilders won in de categorie Slechtste bericht voor zijn gephotoshopte foto van Alexander Pechtold. 

Meer over