Open gesprek

Tim Hofman heeft Linda de Mol nooit gesproken over The Voice rel

25 april 2022 11:01 | sterren | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Drie maanden lang hield Tim Hofman zijn kaken stijf op elkaar, maar gisteravond sprak hij in College Tour openlijk over zijn online programma #BOOS en de misstanden rondom The Voice of Holland.

Nadat Tim Hofman naar buiten kwam met zijn bevindingen, raakte Linda de Mol indirect betrokken bij het schandaal toen bleek dat haar (inmiddels ex-)partner Jeroen Rietbergen één van vier mannen was die zich schuldig had gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Als Twan Huys vraagt of Tim Linda daar ooit over heeft gesproken is zijn antwoord “Nee.”

Ook als Twan nog een keer aan Tim vraagt: “Wilde je dat niet?” is Tim stellig in zijn antwoord: “Nee, nee.” Het enige contact dat Tim had was met vrouwenblad LINDA.

LINDA

De twee vrouwen die in de BOOS aflevering te horen zijn, stapten namelijk eerst naar het vrouwenblad, maar zij pakken het verhaal uiteindelijk niet op. "Het vereist veel onderzoek en zij kregen het journalistiek gezien niet rond. Toen hebben de slachtoffers zelf gezegd: 'Kunnen jullie Tim Hofman bellen?’ Dat is toen gedaan en toen zijn we gaan praten eigenlijk,” zegt Tim.

Weg bij BNNVARA

Daarnaast vertelt Tim dat hij ook al eens is benaderd om te gaan werken bij de commerciële omroep. Maar ook daar is hij heel stellig in. "Ik ga nergens heen. Volgens mij ben ik wel eens gebeld door een commerciële. Toen stond ik in de Gamma en toen zeiden ze: 'De grote baas wil met je spreken.' Ik zei dat ik daar geen zin in had. En toen heb ik opgehangen omdat ik af moest rekenen. Toen belde mijn manager: 'What the fuck heb je gezegd?' Dat is hoeveel zin ik heb om weg te gaan bij BNNVARA."

Meer over