Aldus de kijkcijferautoriteit...

Tina Nijkamp onthult: deze tien presentatoren werken het minst

10 december 2023 14:00 | sterren | Door Jef Willemsen

© Videoland
Tina Nijkamp blikt op haar online analysekanaal terug op 2023 en noemde in dat kader de tien presentatoren die het minst hoeven te doen voor hun loonstrookje. Het lijstje bevat opvallende namen.

Of Tina Nijkamp er vrienden mee maakt in Hilversum is de vraag, interessant is haar ranking zeker. 

Vast contract

In de huidige tv-wereld zijn vaste contracten steeds schaarser, al doen zenders er wel alles aan om grote namen aan zich te binden. Vaak hoort bij zo'n arbeidsovereenkomst aardig wat werk, maar in het geval van deze tien BN'ers valt dat volgens Tina wel mee. 

10) Astrid Joosten (BNNVARA)

Als het gezicht van 2 voor 12 is Astrid Joosten haar gewicht in goud waard. De kennisquiz is op vrijdagavond gegarandeerd goed voor ruim een miljoen kijkers. Maar het aantal draaidagen is wel beperkt, waardoor de 63-jarige presentatrice tijd over houdt... Zeker nu andere programma's als Kanniewaarzijn en Wat verdien je? stilletjes gestopt zijn.

Astrid maakte alleen 2 voor 12
Astrid maakte alleen 2 voor 12

09) Jetske van den Elsen (KRO-NCRV)

Jetske van den Elsen heeft twee vlaggenschiptitels onder haar hoede voor KRO-NCRV: Spoorloos en De rijdende rechter. Toch is dat lang geen fulltime job, zeker nu De rijdende rechter naar Omroep MAX verhuist en Van den Elsen bij haar huidige broodheer blijft. 

Jetske ziet De Rijdende Rechter vertrekken
Jetske ziet De Rijdende Rechter vertrekken

08) Jan Versteegh (Talpa)

Jan Versteegh tekende in 2022 nog bij, maar erg druk heeft hij het (nog) niet. Hij deed Lingo, praatte de finale van Een jaar van je leven aan elkaar, deed wat afleveringen van Kinderen kopen een huis en maakte een nieuwe reeks van miniatuurshow Klein maar fijn. Ook als het gezicht van De bondgenoten is zijn aandeel relatief beperkt. 

Jans bijdrage is klein maar fijn
Jans bijdrage is klein maar fijn

07) Yvon Jaspers (KRO-NCRV)

Yvon Jaspers was ook dit jaar uitsluitend druk met boerenprojecten. Ze maakte een nieuwe reeks Boer zoekt vrouw: Europa waar ze de nodige kilometers voor maakte. Ook stak ze begin dit jaar een poosje zelf de handen uit de mouwen op haar eigen boerenbedrijfje in Onze boerderij: en nu zelf. In 2024 lijkt Jaspers het drukker te krijgen, begin januari start haar nieuwe titel Kook van jou.

Yvon was vooral druk met boerenliefde
Yvon was vooral druk met boerenliefde

 

06) Linda de Mol (Talpa)

2022 was voor Linda een nóg rustiger jaar toen ze een sabattical nam nadat de betrokkenheid van haar partner Jeroen Rietbergen bij de misstanden binnen The voice aan het licht kwamen. Maar ook in 2023 blijft De Mol wat op de achtergrond. Haar enige wapenfeiten zijn twee series Miljoenenjacht en een nieuw seizoen Ik hou van Holland wat neerkomt op nog geen dertig opnamedagen. 

Linda had een relatief lege agenda
Linda had een relatief lege agenda

05) Wendy van Dijk (Talpa)

Wendy van Dijk tekende in 2019 een vijfjarig contract bij Talpa. Die arbeidsovereenkomst loopt volgend jaar af, maar Van Dijk heeft afgelopen jaar niet veel op haar cv staan om op te voeren tijdens de besprekingen voor een mogelijke verlenging.

Ze begon het jaar met Ministars dat er na zeven afleveringen ook alweer op zat. Daarnaast leverde een bijdrage aan de tv-actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Haar meest recente wapenfeit voor de zender waren zes afleveringen Wie van de 3 in maart en april.

Wendy had het rustig
Wendy had het rustig

04) Leonie ter Braak (Talpa/RTL)

Leonie ter Braak stapte per 1 januari over van Talpa naar RTL 4, maar werd niet direct fulltime aan het werk gezet. Ze schreef Het perfecte plaatje op reis op haar naam, deed mee aan Oh, wat een jaar en nam Blow up over van Chantal Janzen. Achter de schermen werkte ze aan Voor hetzelfde geld en Doet 'ie het of doet 'ie het niet, maar tussendoor had ze nog voldoende tijd voor een hoofdrol in de speelfilm De Tatta's 2. 

Leonie ter Braak was weinig zichtbaar
Leonie ter Braak was weinig zichtbaar

03) Gordon (Talpa)

Gordons tv-contract bij Talpa liep begin december af en de presentator was daar alles behalve rouwig om. In zijn laatste jaar voor de zendergroep was hij vooral in het nieuws vanwege zijn (weinig succesvolle) liefdesleven. Zijn enige tv-programma was het vrij inwisselbare Wat een uitvinding! dat qua kijkcijfers niet de boeken in ging als het ei van Columbus.

Gordon maakte alleen Wat Een Uitvinding!
Gordon maakte alleen Wat Een Uitvinding!

02) Rob Kemps (Talpa)

In 2021 werd de zo sympathiek ogende feestzanger binnengehaald bij SBS als grote tv-belofte. Zijn driejarig contract loopt af in 2024, maar de kans op een nieuwe deal voor Rob Kemps lijkt niet bijster groot. Dit jaar was hij alleen in januari te zien met het korte interviewprogramma De tien vragen dat ook nog eens in 2022 was gedraaid. 

Rob Kemps heeft het niet druk gehad
Rob Kemps heeft het niet druk gehad

01) Herman den Blijker (Talpa)

Op 1 januari loopt het vierjarig contract van Herman den Blijker af, maar volgens Nijkamp heeft de chef-kok in al die jaren slechts drie programma's voor de zender gemaakt. Pijnlijk genoeg was hij afgelopen jaar alleen te zien bij concurrent RTL 4 als deelnemer aan De verraders waar hij al in aflevering 3 sneuvelde. 

Herman den Blijker in De Verraders
Herman den Blijker in De Verraders

Meer over