Na floppen Marble Mania

Tina Nijkamp voorspelt: 'Einde tv-carrière Winston Gerschtanowitz'

26 mei 2024 11:43 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De kans is groot dat Winston Gerschtanowitz (47) voorlopig alleen nog op televisie komt als hij prijzen voor de Postcodeloterij mag uitreiken. Zijn verdere tv-loopbaan zit op een dood spoor.

Althans, dat is de harde conclusie die Tina Nijkamp trekt op haar Instagrampagina op basis van de meest recente kijkcijfers.

Marble mania

Spelprogramma Marble mania begon in 2021 als de parel in Winstons tv-oeuvre, maar een balletje kan raar rollen. In het eerste seizoen stemden gemiddeld ruim 1,2 miljoen mensen af op de avondvullende show, maar dat aantal liep gestaag terug. Voor de meest recente aflevering waren er nog 392,000 over. Wat Tina betreft kan dat niet zo doorgaan: "Veel te weinig voor zo'n dure show die per aflevering vermoedelijk tussen de 2 en 2,5 ton kost."

Postcodeloterij

Nijkamp ziet Marble mania niet terugkeren voor een vijfde seizoen. Winstons spelshow 50/50 is ook in de ijskast gezet waardoor hij als presentator geen programma's meer over heeft. Reden voor Tina om de balans op te maken: "Dit lijkt voorlopig de laatste grote tv-klus van Winston. Hij wordt meer en meer alleen een Postcodeloterij gezicht. Hij zit ook in De oranjezomer met Postcodeloterij items."

Winston laat wel op de radio van zich horen: hij is om de week de sidekick van Eddy Keur in het NPO Radio 2-programma Keur in de middag.