Tineke de Nooij heeft eigen plantsoen op mediapark

Ter ere van haar 75e verjaardag heeft omroepicoon Tineke de Nooij sinds maandag haar eigen plantsoen op het Hilversumse mediapark.

Tineke werd live op televisie in Tijd voor MAX verrast door de onthulling van haar eigen stekkie.

Stromende regen

Na een interview over haar 55 jaar in het vak, lustrum als MAX-gezicht en naderende 75-jarige verjaardag werd Tineke naar buiten gestuurd. Daar stonden in de stromende regen vrienden en familie te wachten op Tinus om het naambordje officieel te onthullen. Terwijl de hagel uit de hemel neerdaalde trok 's lands eerste vrouwelijke dj het doek weg.
Afbeelding

"Ik hoor hier"

In een kort dankwoord gaf Tineke aan het fantastisch te vinden dat het plantsoen met haar naam uitgerekend op het mediapark ligt waar ze zo lang en met veel plezier gewerkt heeft als presentatrice en regisseuse. Daar komt bij dat ze als klein meisje al in deze buurt kwam: "Ik dacht "ik hoor hier", Hilversum is mijn dorp."

Bekende Nederlanders

Het Tineke de Nooij-plantsoen is het jongste stukje vastgoed in Hilversum dat de naam draagt van een bekende Nederlander. Sinds 2013 is het gewoonte geworden, inmiddels zijn er onder meer het Wim T. Schippersplaatsje, de Piet Römerlaan, hetMart Smeetspad en de Sonja Barendlaan te vinden.

Het volledige fragment van de onthulling is hier terug te zien.

Reageren