'Zo is het leven'

Tineke Schouten reageert op kritiek The Masked Singer: 'Zoveel mensen, zoveel meningen'

17 januari 2023 15:28 | sterren | Door Judith Regeling

© Videoland
Tineke Schouten trekt zich niets aan van de kritiek die ze kreeg na haar act tijdens The Masked Singer. Wat haar betreft doet ze het volgend jaar gewoon opnieuw.

De cabaretière vertelt er openhartig over in een interview met weekblad Weekend.

Tineke Schouten

Tineke Schouten kreeg in het afgelopen seizoen van The Masked Singer de taak om als verschillende typetjes hints te geven over de identiteit van de overgebleven kandidaten. Hoewel met dat gegeven weinig mis kan gaan, kwam het toch op kritiek bij de kijkers te staan. Zij vonden haar rubriek namelijk maar langdradig en staken hun ongenoegen niet onder stoelen of banken.

Lees ook: Masked Singer-kijkers ergeren zich aan Tineke Schouten 

The Masked Singer

Toch is dat niet iets waar de populaire cabaretière wakker van ligt. "Ik ben ervoor gevraagd door de programmamaker en vond het hartstikke leuk om te doen. Het was perfect en professioneel geregeld en ik heb er veel leuke reacties op gehad", zo vertelt ze nu. "Er waren ook mensen die eraan moesten wennen, die dachten: we kennen die mevrouw niet, waarom moet dit er nou tussen? De meeste reacties waren echter enthousiast."

Reacties op Twitter

Althans, de directe reacties die zij ontving dan. Twitter laat ze - mogelijk bewust - achterwege. "Ik heb het commentaar op Twitter niet gelezen, daar kijk ik nooit op. Nederland zit vol met kritiek. Zoveel mensen, zoveel meningen, en dat is ook logisch", vervolgt ze. "Maar als ik me moet gaan aantrekken wat men overal van vindt (...)) Een ander vond het leuk en heeft gelachen. En klaar. Zo is het leven."

Vervolg in 2023?

Als Tineke volgende jaar dan ook de makers wederom gevraagd zal worden, zal ze dan ook zeker op dat aanbod ingaan. "Ja, natuurlijk. Hartstikke leuk! Ik heb ook nog veel soorten types die ik kan doen, nog gekker, grappiger of anders." 

Meer over