Tjitske Reidinga geschokt door portretten Sterren op het Doek

25 september 2015 12:33 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Omroep MAX/Sterren op het Doek

Tjitske Reidinga was een van de sterren die zich voor de laatste reeks Sterren op het Doek liet vangen op canvas. Maar het was niet bepaald een succes te noemen. 

Doorgaans is de onthulling van de portretten het hoogtepunt van Sterren op het Doek, ditmaal bleek het een horrorfilm in drie delen.

Tjitske gebruikt nog geen botox

579.000 kijkers zagen hoe presentatrice Hanneke Groenteman de doeken stuk voor stuk onthulde. Vooraf wenste Groenteman haar gast sterkte. Daar kon Tjitske nog om lachen, tot het laken omhoog ging en ze een gil niet kon onderdrukken. In shock keek ze naar het eerste doek, een glimlachende versie van zichzelf met blossend, bolle appelwangetjes.

Afbeelding "Het is heel knap en vakkundig geschilderd, maar het lijkt wel alsof ik helemaal onder de botox zit.". Schaapachtig vroeg Hanneke enigszins verbaasd: "Is dat niet zo dan?" Het antwoord was een resoluut: "Nee, nu nog niet."

Tjitske schrikt van rimpels

Hanneke dacht de schade te beperken door snel door te gaan naar het tweede portret en te beloven dat deze "iets minder botox had". Dat was ook zo, de schilder had een closeup van een behoorlijk gerimpelde Tjitske afgeleverd die wederom een gil van ontzetting teweeg bracht.
AfbeeldingTjitske: "Wat verschrikkelijk! Ik ga er bijna van huilen!" was haar eerste reactie, terwijl Hanneke een kleine grinnik niet kon onderdrukken. "Knap en goed geschilderd, maar héél eng" was de conclusie van de 43-jarige ster over haar doek.

"Het líjkt wel"

Tot slot verdween het derde laken: een lieflijk tafereel van de actrice in een zuurstokroze jurk, losjes leunend tegen een meubel. Opnieuw sloeg Tjitske de handen voor de mond, waarna ze probeerde haar ontzetting te verklaren.

Afbeelding"Ik denk dat het aan de fase van mijn leven ligt, maar ik heb me écht niet laten opspuiten, jongens. Het is alsof ik onder de injecties zit!" Daarop merkte Hanneke fijntjes op dat het portret wel lijkt. Het enige antwoord dat Reidinga daar op had: "Ik heb blijkbaar een heel ander beeld van mezelf dan dat ik hier zie."

Emotioneel over scheiding

Zelfs voor de onthulling beleefde Tjitske al emotionele momenten. Hanneke rakelde tijdens het interview haar recente scheiding van Vincent Croiset op. Toen de actrice vertelde over het schuldgevoel dat ze had richting haar drie zoontjes, hield ze het niet droog. 

Benieuwd welk schilderij Tjitske uiteindelijk heeft gekozen? De hele aflevering is HIER terug te zien.

Meer over