Tjitske Reidinga niet in de wieg gelegd voor BN'erschap

17 September 2013 10:43 | sterren | Door Televizier

Actrice Tjitske Reidinga vindt het maar lastig om een bekende Nederlander te zijn. "Ik ben niet in de wieg gelegd voor het BN'erschap."

Tjitske Reidinga verwierf grote bekendheid met haar rol als Claire van Kampen in Gooische Vrouwen. In een interview met Flair vertelt ze dat ze erg moest wennen aan alle aandacht die zij plotseling kreeg. Met name vragen over haar privéleven vindt ze lastig.

Balans werk en privé

"Het is best heftig dat ik tijdens interviews antwoorden moet geven op vragen over mijn privéleven, omdat ik bekend ben", vertelt Reidinga. Ze begrijpt dat mensen geïnteresseerd zijn in haar achtergrond, maar ze wil graag de juiste balans vinden tussen werk en privé.

Dat is soms best lastig bekent Tjitske: "Laatst ben ik weggelopen tijdens een interview. De journalist zei na een uur dat mijn verhaal te onpersoonlijk was, terwijl ik mijn ziel en zaligheid had verkocht. Dat was voor mij de druppel."

Moordend schema

Momenteel heeft de actrice te maken met een "moordend schema", waardoor ze geen tijd heeft voor een sociaal leven: "Mijn omgeving is dat inmiddels gewend. En het heeft ook wel iets rustigs, zo'n moordend schema, want er is op dit moment niets anders dan werk. Punt uit."

Doris

Vanaf 23 september is Tjitske Reidinga te zien in de gloednieuwe Net5-serie Doris. Deze comedy draait om de 39-jarige Doris die na een scheiding samen met haar twee schoolgaande kinderen een nieuw leven start. Ze zegt haar villa vaarwel en ruilt deze in voor een benedenwoning in Amsterdam.

In de serie zijn ook Jacob Derwig, Monique van de Ven en Gijs Scholten van Aschat te zien. Doris wordt vanaf maandag 23 september wekelijks uitgezonden om 21.30 uur op Net5.

Meer over